Baru Kerja 3 Bulan, Guru Sanggup Korbankan Bonus Demi Cantikkan Kelas.

Menjadi seorang guru sememangnya bukan mudah. Di samping perlu memastikan anak murid berjaya dalam pelajaran, guru juga harus memikirkan cara untuk menaikkan semangat mereka ke sekolah

Jika zaman dulu, kebanyakan guru memang garang dengan anak murid sehingga menyebabkan segelintir mereka lebih memilih untuk ponteng kelas kerana tidak gemar dengan cara cikgu tersebut.Tetapi, berbeza dengan cara guru zaman sekarang mendidik dan menarik perhatian pelajar untuk ke sekolah dengan rasa gembira dan tidak terpaksa serta murid juga akan lebih rasa selesa apabila berada di dalam kelas.
Image from @DarwinKamal (X)

Guna duit bonus 3 bulan untuk hias bilik darjah

 

Guna duit bonus 3 bulan untuk hias bilik darjah

Baru-baru ini, tular di platform X apabila seorang guru ini yang baru sahaja bekerja menggunakan duit bonusnya untuk mencantikkan lagi bilik darjah.

Inisiatif yang dilakukan oleh seorang guru ini yang menghias bilik darjah demi keselesaan anak muridnya dan dalam masa yang sama untuk menambat hati mereka.

“Tema aku nak simple and selesa untuk aku dengan murid-murid.

“Ambik masa seminggu untuk siapkan kelas ini. Ia bukan hasil kerja saya sorang tanpa bantuan ibu bapa, kakitangan pembersihan dan guru-guru senior yang turut sama menyumbangkan idea serta pentandbir dan tak lupa juga PIBG,” jelasnya.

Menurutnya juga dia tidak penat menjadi seorang guru kerana tugasnya sebagai seorang guru bukan hanya datang ke sekolah dan mengajar malah menyediakan tempat selesa serta suasana ceria serta bersih juga satu tanggunggjawab.

Bagaimanapun, ada juga mulut yang mengatakan bahawa guru muda tak kreatif dan guru tersebut telah buktikannya.

 
 

 

Sumber: Says

Be the first to comment on "Baru Kerja 3 Bulan, Guru Sanggup Korbankan Bonus Demi Cantikkan Kelas."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*