Panggilan tak terjawab, ibu ditemukan men!ngg@l dunia dalam rumah

Kota Kinabalu : Kebimbangan seorang anak terhadap keadaan ibunya selepas panggilan telefonnya tidak berbalas berakhir tra.gedi apabila wanita itu ditemukan mening.gal du.nia di rumahnya di Taman Jaya Diri,  hari ini.

Dalam kejadian jam 4.30 petang itu, Jumiah Suradi, 65, yang tinggal seorang diri ditemukan mening.gal duni.a selepas bomba meme.cahkan pintu.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lintas, Agustavia Joe Guasi berkata, pihaknya menerima panggilan pada jam 4.37 petang untuk menjalankan operasi meme.cah pintu masuk.

Katanya, sebaik dibuka, mangsa ditemukan tidak sedarkan diri sebelum disahkan mening.gal du.nia oleh pasukan para.medik Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

“Difahamkan, anak mangsa cuba menghubunginya sejak semalam tetapi gagal dan sebelum itu mangsa ada me.ngadu sa.kit dan se.sak nafas.

“Anak mang.sa minta pertolongan daripada jiran untuk melihat keadaan ibunya namun mendapati pintu terkunci serta tiada jawapan dari mangsa,” katanya ketika dihubungi.

Agustavia berkata, ma.yat diserahkan kepada po.lis untuk tindakan selanjutnya.

Sementara itu, di kawasan perumahan sama, seorang lelaki berusia 80 tahun terpaksa dibantu dengan ban.tuan pernafasan kece.masan (CPR).

Agustavia berkata, mang.sa didapati tidak seda.rkan diri namun pemeriksaan lanjut mendapati masih terdapat denyutan nadi.

Katanya, pihak KKM kemudiannya berusaha menyela.matkan mang.sa sebelum dihantar ke Hospital Queen Elizabeth I (HQEI) untuk mendapatkan rawatan lanjut.

 

sumber : hmetro

Be the first to comment on "Panggilan tak terjawab, ibu ditemukan men!ngg@l dunia dalam rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*