Ditudvh punca Mekah kena tutup, Sajatt mula na1k angin

Isu Nursajatt menunaikan Umrh dengan berpakaian wanita lengkap pernah mendapat perhatian masyarakat awal tahun ini.

Beberapa ulama terkenal turut membahaskan isu berkenaan. Antara yang lantang menegvr tindakan Sajatt adalah Ustaz Abu Syafiq Abu Asy’ary.

Beliau turut mendakwa, bahawa cara ibadah yang ditunjukkan Sajat dengan sengaja memakai telekung bukan sahaja tidak sah, malah mengundang |aknat A||ah SWT.

“Kita sedia maklum antara yang wajib dilakukan seorang lelaki ketika umrah ialah memakai ihram. Pakaian ihram itu hendaklah tak langg4r batasannya (memakai kain tidak berjahit)”.

Ketika ini isu sajatt menunaikan umrh dengan berpakaian wanita kian dilupakan masyarakat sehinggalah satu p0sting terbaharu daripada Ustaz Abu Syafiq yang mengatakan :

“Perasan tak bila ba|a turun semua kena. Sebab itu jgn biarkan benda mengundang ba|a berterusan. Kaabah kini dicuci selepas lelaki bertelekung menyentuhnya”

Walaupun tidak menyatakan dengan spesifik nama lelaki bertelekung itu, rata-rata ntizen sudah boleh menggagak siapa yang dimaksudkan oleh Ustaz tersebut.

Sajat Nak Jumpa Ustaz Abu Syafiq

Tidak berdiam diri, Sajat terus menyel4r Ustaz Abu Syafiq dan ingin berjumpa. Menurut Sajat banyak lagi punca lain yang menyebabkan Mekah dan Madinah ditutup

Sajat juga menyamakan muka Ustaz Abu Syafiq seperti jenama alat elektrik Singer

Berikut luahan hati Sajatt di Ig milik beliau


Rata-rata netizen menasihati supaya Sajat segera bertaub4t dan mengaku kesal4hnya

Sebelum ini Ramai dilihat memberikan pandangan diruangan komen dengan bersetuju kenyataan yang diberikan Ustaz Abu Syafiq itu.

“Sedih dan t4kut dgn keadaan sekarang.. Teruskan usaha Ustaz utk terus pertahankan isIam.. Kami sentiasa sokong Ustaz”, kata Yatie Yats.

“Subhanallah!!.. Betul tu Ustaz.. Baru terfikir..
Allah hu Akbar!!”, tulis Laily Arif pula

“Dia meremehkn hvkum Allah..lepas tu balik selamba jer bermaharaja lela sana sini…ptutnya kita Iawan abis2 abisan…Sebab ni ttg kesucian pelihara agama kita.Allahuakhbar”, ujar RoseMala Bonda pula.

“Betul.. Bru perasan lepas kes sajatt hari tu.. Tiba2 terjadi bnda mcm ni.. Mungkin kebetulan atau tidak.. Hanya Allah yg mengetahui”, tambah Sya Azri pula.

Kenyataan Ustaz Abu Syafiq yang nama sebenarnya Mohd. Rasyiq Mohd. Alwi telah dikongsikan sebanyak 216 kali dan menerima ratusan k0men.

Melalui apa yang telah berlaku ini, ramai berpendapat agar sebarang bentuk kebati|an hendahlah dicegah daripada berterusan di masa akan datang.

Bagaimana kaedah mencegah itu, ianya mestilah dilaksanakan dengan penuh hikmah agar ia tidak memberi gambaran yang salah terhadap kesucian agama kita.

Maklumlah sejak zaman media s0sial ini, banyak pihak yang cuba mengambil kesempatan untuk menimbulkan kekacauan.

Sumber : MusangViral

Be the first to comment on "Ditudvh punca Mekah kena tutup, Sajatt mula na1k angin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*