Ahli Dunia Terkejuut, Ini yg berlaku kepada Warga Mvslim Uyghvr Ketika Virvs C0rona

NKRIKU – Hanny Kristianto, dari mualaf Center Indonesia menyampaikan kabar yang terbaru dari Xi1njian China bahwa informasi yang dia dapati dari x1injiang ini sangat mengejutkan ahli-ahli kesihatan yang ada di Dunia. Katanya, tidak satupun warga muslim Uyghvr yang telah tertul4r v1irus Cor0na.

Kemungkinan hal tersebut disebabkan oleh gaya hidup dari warga mvslim Uyghvr yang bersih dan senantiasa mencuci tangan, wajah dan kaki seperti berwudhu yang telah dianjurkan oleh ahli kesehatan dunia.

Tim dai dari Indonesia yang berhasil masuk ke Xi1njiang dan berjumpa saudara muslim Uighvr, formasi1.official dan ayogerakbareng menyalurkan bantuan langsung ke saudara muslim Uyghvr di X1injiang.

Hingga detik ini tak ada satupun saudara kita Muslim Uighvr yang ada di Xinji1ang yang terj4ngkit vi1rus Cor0na yang telah menjangkiti 200 an orang semuanya orang Han (Komvnis China).

“Mari baca doa ini dengan iman.. اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ البَرَصِ ، وَالجُنُونِ ، والجُذَامِ ، وَسَيِّيءِ الأسْقَامِ

“Ya Allah, Aku berlindung kepada-Mu dari peny4kit belang, gil4, lepra dan kebvrukan segala macam peny4kit. (HR. Abu Dawud).”

Akhirnya karena vi1rus Cor0na, yang dulunya komvnis China melar4ng hijab dan niqab, pada hari ini mereka yang tidak ingin mengenakan hijab dan niqab akhirnya memakainya.

Situasi yang berlaku pada kaum Muslim Uighvr telah dikategorikan sebagai pelangg4ran hak asasi manusia terburuk sejak Per4ng Dvnia II.

Untuk rekod, lebih daripada satu juta kaum Muslim Uighvr telah ditah4n di penj4ra yang dibina khas di wilayah utara-barat X1injiang, China.

Sehingga hari ini, kerajaan China dengan tegas menafikan dakwaan dunia tentang peni1ndasan kaum yang berlaku di sana. Malah mereka menggunakan alasan bahawa ia adalah kem pendidikan bagi mela4wan ekstre3misme.

Namun melalui satu lap0ran khas yang dibongkarkan oleh beberapa media antarabangsa di bawah rujukan dokumen sulit bertajuk ‘China Cable’ menceritakan kisah yang sangat berbeza.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Sumber : kl virl

Be the first to comment on "Ahli Dunia Terkejuut, Ini yg berlaku kepada Warga Mvslim Uyghvr Ketika Virvs C0rona"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*