Drama Band tr4uma kem4langan, Sekali Najib Razak bagi nasihat padu

KUALA LUMPUR: Kumpulan Drama Band trabuma apabila kenderaan dinaiki dil4anggar sebuah kereta ketika melalui terowong di Jalan Tunku Kudin, Pulau Pinang, kira-kira jam 1.30 pagi

Dalam kejad1ian itu, Aepul Roza, Daus dan Fadhil mengalami c4alar-c4alar di badan akibat he3ntakan kuat. Namun, kereta jenis ‘pickup’ yang dinaiki mereka r0osak tervuk.

Aepul memberitahu, mereka baru tiba dari Kedah menuju ke lokasi penginapan di Pulau Pinang, apabila kenderaan dinaiki dil4anggar sebuah kereta yang didakwa melalui selekoh berkenaan dengan laju.

“Kami keluar dari kenderaan dan sempat berjumpa dengan pemandu kereta terbabit dan penumpangnya.

“Apabila didekati dan ditegur, kami dapat hidu bau seperti alk0ohol daripada mulut pemandu dan teman-temannya. Bagaimanapun, belum sempat apa-apa, mereka meni1ngg4lkan lokasi kejadian.

“Tetapi kami buat lap0ran polis dan menceritakan apa yang berlaku,” katanya kepada BH Online.

Aepul berkata, dia, Daus dan Fadhil bagaimanapun tidak mendapatkan r4watan di hospital berikutan tidak mengalami ced3era tervuk.

“Biar apa pun yang terjadi, persembahan malam ini tetap diteruskan. Kami tidak mahu menghampakan peminat,” katanya.

Drama Band sedang dalam rangka promosi DramaTour 2020 di enam lokasi bermula di Perlis pada 13 Mac lalu hingga akhir bulan ini.

Berikut reaksi slumber Najib Razak

“Harap semua ok dan tiada yang ce3dera.
Atas jalan raya kita bukan saja perlu hati-hati memandu.Selalu kita kena berwaspada dengan kenderaan keliling kita.Saya doakan agar semua se3lamat di jalan raya” Tulis Najib dia akaun FB milik beliau

Rata-rata pengikut Najib Razak seakan dapat mengagak ‘S1indiran’ Najib kepada Drama Band selepas Ke3s persembahan kontrove3rsi Drama Band ketika AJL

Drama Banda sebelum ini bertindak meny1ndir beberapa selebriti dan ahli politik dalam persembahan mereka sehingga pihak TV 3 terpaksa memuat turun kembali video persembahan mereka dia Youtube

Can I advise you something’

Sewaktu mempersembahkan lagu Drama, band terbabit meniru rakaman audio didedahkan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasvuah Malaysia (SPRM), Latheefa Koya dalam kes membabitkan bekas Perdana Menteri, Najib Razak dan isterinya, Rosmah Mansor pada 8 Januari lalu.

Kemudian, muncul dua watak badut, seorang individu lelaki berpakaian korporat dan seorang lagi wanita yang berbaju kurung sambil membawa beberapa beg tangan berjalan di karpet merah. Kedua-dua watak itu dipercayai menyerupai Najib dan Rosmah. Mereka diiringi beberapa watak b4dut lain di pentas.

Sambil berjalan, wanita tersebut bercakap: “Can I advise you something.” (Boleh saya nasihatkan kamu sesuatu.)

Ungkapan itu sinonim dengan rakaman audio yang didedahkan Latheefa Koya.

SPRM memutarkan rakaman audio perbualan yang didakwa maklumat b0ocor daripada Jabatan Peguam Negara kepada Najib sewaktu beliau masih perdana menteri dan perbualan lain berkaitan s1iasatan terhadap 1Malaysia Development Berhad dan SRC International Sdn Bhd.

Bukan setakat isu Najib dan Rosmah, Drama Band juga mempersembahkan adegan lain seperti kontrov3ersi membabitkan seorang peserta Dewi Remaja yang dilucutkan gelaran juaranya selepas berhibur di kel4b malam.

Watak badut itu juga sering dikaitkan dengan Najib ekoran grafik tular yang rekaan pereka grafik terkenal Fahmi Reza.

Lagu Drama tersebut menceritakan perilaku seseorang yang sering men4gih perhatian dan akhirnya terpalit kontrovers1i yang mem4akan diri

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber : musangviral.com

Be the first to comment on "Drama Band tr4uma kem4langan, Sekali Najib Razak bagi nasihat padu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*