“Cepat Bangun Pia” – Kep4Ia Ret4k Ditmpa Pintu Kayu, Ank lni Terpksa Ditdurkan

 

PETALING JAYA – Seorang ‘rider’ F0odPanda  meminta orang ramai mendoakan anak perempuannya yang terpaksa ditdurkan ak1bat keceder4an truk di kepaIa selepas ditmpa pintu kayu, kelmarin.

Menerusi kumpulan Faceb0ok FoodPanda Rider Malaysia, Mohd Yazid berkata, dalam kejadian pukul 6.15 petang, bahagian bucu pintu kayu yang agak berat itu berkemungkinan terkena kepaIa anknya.

Katanya, kanak-kanak berusia setahun lima bulan yang dipanggil Pia itu berada dalam keadaan sangat Iemah dan ditempatkan di z0n kuning H0spital Taiping sebelum menjalani imbasan tom0grafi berkomputer.

“Keputusannya, Pia alami keret4kan dan pendarahan besar di kepaIa. Dia terus dimasukkan ke z0n merah. LuIuh hatiku. D0ktor buat keputusan untuk tdurkan dan rehatkan Pia sebelum menjalani pembdahan di H0spital Ipoh.

“Pada pukul 6 pagi keesokan harinya Pia masuk ke dewan bdah dan pembdahan selesai pukul 10 pagi. D0ktor beritahu tempurung kepaIa Pia tdak boleh dimasukkan semula kerana ot4knya bngkak,” ujar Mohd Yazid dalam hantaran yang ditulis isterinya.

Menurutnya, kanak-kanak itu ditdurkan dan dibantu mesin pernfasan supaya dia dapat berehat secukupnya dan tdak memberi tekanan kepada kepalanya yang ced3ra.

“Dia akan respons bila tangannya dipegang. Mama tahu Pia kuat dan Pia mahu mama kuat. Mama ayah kuat demi Pia dan Pia kena janji kuat demi mama dan ayah.

“Minta jasa baik semua untuk selit nama Nur Syafia Arisya Mohamad Yazid dalam setiap doa kalian. Mama ayah tunggu Pia bangun dan ceria macam dulu,” tulisnya yang dik0ngsi lebih 70 kali.

 

Sumber:K! ONLINE

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Slamber Media

Sumber : dnq.pw

 

Be the first to comment on "“Cepat Bangun Pia” – Kep4Ia Ret4k Ditmpa Pintu Kayu, Ank lni Terpksa Ditdurkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*