Reka Cerita 14 Ahli Keluarganya Men!ngg4l Akibat C0v!d dan Kutip Sumbangan Ramai, Lelaki Dipenj4ra 3 Tahun

Seorang lelaki yang mengaku bersalah selepas men1pu dua rakannya bagi meraih sumbangan dikenakan hukvman penj4ra tiga tahun dan dend4 RM16,000 di Mahkamah Kota Tinggi, hari ini.

Menurut laporan Harian Metro, tertuduh Mohd Zahazan Zainon did4kwa men1pu rakan sekerja dengan mengatakan ahli keluarganya meningg4l dunia akibat C0vid-19 sehingga mendapat sumbangan RM7,857.

Bagi pertuduhan kedua pula, lelaki berusia 45 tahun itu didakwa menipu seorang lagi rakan sekerjanya sehingga m4ngsa melakukan transaksi RM500.

Zahazan did4kwa mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penj4ra selama tempoh tidak kurang dari setahun dan tidak lebih sepuluh tahun dan boleh dikenakan dend4.

Selain itu, peguam tertuduh Nurul Hidayah Mohd Asri memohon hukuman ringan kerana tertuduh mempunyai tanggungan iaitu empat anak hasil perkahwinan terdahulu serta dua anak yang masih bersekolah.

Terdahulu, penyelia kontrak di Kompleks Bersepadu Pengerang itu mendakwa kehilangan 14 ahli keluarga akibat Covid-19 dan meraih sumbangan sejumlah RM91,000 menerusi maklumat yang tular di media sosial.

 

Sumber: Harian Metro (Omar Ahmad) , Facebook Rizal Hakimm Punyer

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Slamber Media

Sumber :  klmenjeritvideo

 

Be the first to comment on "Reka Cerita 14 Ahli Keluarganya Men!ngg4l Akibat C0v!d dan Kutip Sumbangan Ramai, Lelaki Dipenj4ra 3 Tahun"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*