[VIDEO] Pagi Hantar, Petang Ambil” – Netizen Ddah ‘anak’ Suruh Ayah Mlnta Sedekah Tepi Jalan.

Sejak kebelakangan ini, ramai sedang bersedlh kerana ti.dak dapat menziarahi ibu bapa di kampung halaman dek kerana perlntah Iarangan merntas negeri yang dikuatkuasakan pihak kerajaan bagi memben.dung penularan C0vld-19.

Bagaimanapun, kisah yang dikongsi oleh wanita dikenali sebagai @farasharina_ ini pasti akan membuatkan netizen berasa slmpati terhadap nasib seorang warga emas yang ditemuinya di tepi jalan dipercayai di Kota Bharu, Kelantan.

Tersermpak pakcik tua tepi jalan.

Menerusi aplikasi TikTok, Fara berkongsi kisahnya terserempak dengan seorang pakcik di tepi jalan sewaktu sedang menaiki kereta.

Dalam video berkenaan, warga emas itu dilihat berjalan berseorangan dalam keadaan terhvyung-hayang mungkin kerana penglihatan yang tidak jelas, sebelum mendekati kereta dinaiki Fara serta keluarga.

“Pakcik nak minta sedekah, nak bayar sewa rumah,” ujar pakcik tersebut.

Kaslhan melihat keadaan warga emas itu, mereka memberikan sebungkus kuih serta sejumlah wang bernilai RM50 kepadanya.

Video:

Pagi hantar, petang anak dia ambil minta sedekah.

Namun begitu, netizen mula mempers0alkan tentang latar belakang pakcik itu apabila ada beberapa individu mendkwa warga emas berkenaan dihantar oleh anaknya untuk meminta sedekah, setiap hari.

Anak dia yang hantar, dah biasa

Setelah mengetahui kisah sebenar di sebalik keberadaan warga emas itu, ramai yang meluahkan rasa slmpati dan berasa kesaI terhadap sikap anaknya.

Sedlh tengok, sampai hatl anak dia

Namun demikian, kesahihan dkwaan tersebut masih belum dikenal pasti.

Jika ia benar, memang tldak wajar anaknya melakukan sebegitu kepada insan yang telah menjaga dan membesarkan mereka dari kecil hinggalah dewasa.

Sumber: TikTok @farasharina_ ,omm

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Slamber Media

Sumber : Dbongkar

Be the first to comment on "[VIDEO] Pagi Hantar, Petang Ambil” – Netizen Ddah ‘anak’ Suruh Ayah Mlnta Sedekah Tepi Jalan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*