Diserbu Ketika Sampaikan Bantuan, Netizen Puji Usaha Ardell

Dua hari lepas, pelakon Nadzmi Adwa, sempat berkongsi sebuah video sebak, perpisahan dia bersama isterinya. Difahamkan isterinya, yang dikenali sebagai Ardellaryana akan berangkat ke Sabah menyertai satu badan sukarelawan yang membantu individu-individu yang terkesan akibat pandemik Covid-19.

Menerusi Instastory Ardellaryan, cukup membuatkan ramai orang sebak dengan realiti sebenar apa yang terjadi di Sabah. Video tersebut yang berdurasi satu minit 13 saat itu memaparkan Ardellaryan bersama pasukannya yang dikenali sebagai MyFundAction, sedang mengagihkan bekalan makanan kepada mereka yang telah siap sedia menunggu. Bantuan yang diberikan merupakan barangan asas seperti beras, gula dan susu.

Tambahan pula, video tersebut jelas menunjukkan mereka (penerima bantuan) ini sudah ternanti-nanti akan bantuan yang bakal tiba dan berebut antara satu sama lain. Paling menyedihkan, apabila bantuan ini disampaikan di atas bot sahaja dan pasukan ini terpaksa memakai sut peralatan perlindungan diri (PPE) di bawah terik panas matahari bagi memastikan keselamatan diri mereka daripada ancaman virus Covid-19.

Selain itu Ardell turut memaklumkan rakan artis, Janna Nick turut memberikan sumbangan kepada dirinya diagihkan kepada mereka yang memerlukan di Sabah.

Tidak berakhir di situ, Ardell turut mendoakan individu-individu yang telah memberikan sumbangan selama ini supaya mendapat ganjaran syurga di akhirat.

Ardell turut menceritakan perjuangan petugas media TV3, yang sanggup menahan panas dan terdedah kepada ancaman virus Covid-19 bagi membawakan berita-berita terkini kepada rakyat Malaysia. Tambahan pula, bantuan yang diberikan bukan di atas darat seperti lazim yang dilakukan, ia dilakukan di laut yang memerlukan tenaga fizikal dan mental yang kuat.

Apa yang dinampak tak semudah dengan apa yang terjadi.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Masam Manis

Sumber: Nadzmi AdwaArdellaryana Amirul Aslam

via OhBULAN

 

Be the first to comment on "Diserbu Ketika Sampaikan Bantuan, Netizen Puji Usaha Ardell"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*