[VIDEO] Jual Minyak Wangi Tlruan? Rumah Selebriti Diserrbu

 

Menerusi hantaran dari laman facebook Bernama, mereka k0ngsikan satu video berdvrasi 8 saat yang menunjukkan pihak KPDNHEP Selangor yang sedang menggeled4h sebuah kond0minium yang terletak di Seri Kembangan.

Apa yang lebih menarik perhatlan adalah apabila kediaman itu dikatakan milik seorang selebriti media s0sial dan pihak KPDNHEP telah merampas sejumlah pewangi antarabangsa yang dipercayai adalah barang tirvan.

Bagaimanapun, sehingga sekarang masih belum didedahkan siapakah gerangan selebriti yang terlibat.

VIDEO :

KPDNHEP Selangor menyerbu sebuah kondominium di Seri Kembangan milik seorang selebriti media sosial dan merampas sejumlah pewangi berjenama antarabangsa dipercayai tiruan hari ini.KPDNHEP-Laman RasmišŸ“¹ Anasathia

Posted by BERNAMA on Tuesday, 20 October 2020

Menggunakan populariti untuk menjana pendapatan adalah langkah yang bijak kerana tak mensia-siakan rezeki Tuhan. Namun menjadi kesalahan bila penipuan berlaku.

SeorangĀ InstafamousĀ wanita kantoi menjual minyak wangi pelbagai jenama antarabangsa yang tiruan selepas kondominiumnya di Seri Kembangan diserbu anggota penguatkuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Selangor.

Kira-kira 1000 botol minyak wangi dir4mpas dalam serrbuan.

Pengarah KPDNHEP Selangor Muhamad Zikril Azan Abdullah berkata,

ā€œSiasatan mendapati individu wanita berusia 26 tahun itu menggunakan media sosial sebagai medium untuk membuat iklan jualan minyak wangi tiruan itu.

ā€œPemeriksaan juga menemui slip penghantaran barangan, set yang digunakan untuk siaran langsung dan kotak pembungkusan,ā€

Jana lebih RM10 ribu sebulan jual produk ti1ruan

Wanita berkenaan dikatakan menjual dan mendakwa produk tersebut adalah tulen. Sebotol minyak wangi dijual dengan harga RM150 hingga RM200!

Individu berkenaan mengaku mampu meraih keuntungan lebih RM10,000 sebulan hasil penjualan minyak wangi ti1ruan berkenaan.ā€

MenurutĀ Harian Metro, wanita terbabit akan dirakam keterangan dan diberikan jaminan polis.

ā€œDia akan dipanggil untuk memberi keterangan bagi membantu si1astan mengikut Se1ksyen 102 Akta Cap Dagangan 2019.ā€

Antara Komen Dari Netizenn

Oiii satu satu kess la.. Penat nak ikut.. Dari macav scm, dato lompat pagar sprm, dua selebriti bakal dipanggil sprm, pesaklt kansr scm mintak bantvan.

Bagitahu je la nama selebritl ni.. Malas nak teka dah.

Sepatutnya kerajaan dah boleh gazetkan jabatan netlzen malaysia sbg jabatan rasmi..ramai netizen akan dpt gaji bulanan..maklumlah musim c0vid ni ramai yang menganggvr..lgpn dh mula keje dari rumah kan..sesuai sangat la tu.

KwnĀ²,tolongla..kalo ade seller jual perfume clalm 0ri rject atau harga lebih murah dari pasaran,ketahuilah bahawa perfumeĀ² itu adalah fke..kalo designer perfume mcm Dior & Chanel pn dorg jual bawah rm200,confirm 100% fke.

Hat lompat tembok x habis lagi..Ni mai pulak minyak wangi..Adakah scmer minyak wangi

Penat pembawangĀ² sekalianā€¦.tak habis 1 kess ā€¦ada lg kess yg pnasā€¦membabltkan selebritiā€¦sejak kes lompat pagar habis terb0ngkar satuĀ².

Ā 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Ā 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Slamber Media

Sumber : Bernama/OhMedia/LobakMerah/HarianMetro

 

Be the first to comment on "[VIDEO] Jual Minyak Wangi Tlruan? Rumah Selebriti Diserrbu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*