Dato Aliff tunjuk cek bayar zakat. Jumlahnya buat ramai tergamam

Dato Aliff Syukri telah mencetuskan pelbagai kontrove3rsi dari kes dengan Ali Puteh, kes d3ra, sehinggalah dia keluarkan single terbaru yang telah mendapat kec4man dari pelbagai pihak termasuk dari ibu sendiri

Hari ini Dato Aliff menarik perhatian ramai apabila memuat naik cek pembayaran zakat

Jutawan kosmetik, Aliff Syukri hari ini memuat naik satu hantaran di Facebook yang menunjukkan dia membuat pembayaran zakat sebanyak RM52,500 kepada Lembaga Zakat Selangor (LZS).

Dalam hantaran tersebut, Aliff berkata sebagai seorang usahawan dia tidak melupakan tanggungjawab untuk menunaikan rukun Islam keempat itu.

“Syukur Alhamdulillah, walaupun apa yang berlaku sekarang, abang tidak lupakan tanggungjawab abang dan abang akan tunaikan.

“Setiap bulan abang akan mengeluarkan zakat untuk membantu orang di luar sana yang susah. Ditambah lagi dengan masalah kegawatan ekonomi, penyebaran koronavirus, pekerjaan semakin berkurang,” jelasnya yang menunjukkan gamabr sekeping cek kepada LZS.

Tambah Aliff, dia meminta orang ramai mendoakan agar dia terus cekal dalam dunia perniagaan bagi membantu lebih ramai individu tidak berkemampuan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Syukur Alhamdulillah, Walaupun apa yang berlaku sekarang.. bisnes abg masih hebat dgn @as.legacymalaysia berminat wussp abg , abang tidak lupakan tanggungjawab abang dan abang akan tunaikan. Setiap bulan abang akan mengeluarkan zakat untuk membantu orang di luar sana yang susah. Ditambah lagi dengan masalah kegatawan ekonomi, penyebaran corona virus, pekerjaan semakin berkurang. Korang semua doakanlah supaya abang boleh terus cekal dan kekalkan brand abang supaya abang dapat membantu lebih lagi banyak orang di luar sana. Doakan kejayaan abang. Whatsapp wakil saya utk buat bisnes modal rm350 -0193301502 -0132048584 -0173742851

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

“Doakan kejayaan abang,” katanya.

Bagaimanapun tidak semua netizen gembira dengan perkongsian itu kerana sesetengahnya berpendapat Aliff cuba menunjuk-nunjuk kekayaannya kepada umum.

“Patut mak dia mar4h dia sangat. Bayar zakat pun nak beritahu orang. Zakat itu wajib Datuk Seri, tak perlu nak tunjuk dekat orang kalau dah bayar. Riak namanya.

“Kalau nak tunjuk kepada LHDN. Silakan,” komen salah seorang pengguna Facebook.

Namun, terdapat juga netizen memuji dan menyokong tindakan Aliff memuat naik gambar cek bayaran zakat tersebut.

“Biarlah Datuk nak tunjuk. Dah memang sikap dia. Dia juga meminta semua orang mendoakan supaya dia dapat dapat terus menderma dan membantu orang lain,” komen seorang pengguna bernama Diana Masuruni.

Aliff sebelum ini sering tampil dengan pelbagai kontrov3ersi serta gimik di media sosial bagi melariskan produk perniagaannya.

Terbaru, usahawan kosmetik itu berdepan dakwaan memvkul dan mencuvbit anak angkatnya yang berusia dua tahun.

Baru-baru ini, ibunya, Rozita Ibrahim membuat pengakuan secara terbuka melalui media sosial kerana kec3ewa tindakan Aliff yang berterusan men4gih perhatian ramai dengan aksi mem4lukan keluarga.

Ini selepas Aliff tampil dengan video ‘tangisan’ berda4rah’ bagi mempromosikan single terbarunya Ingin Bahagia, sebagai cara meluahkan emosinya ketika ini.

KOMEN NETIZEN

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber : MusangViral

Be the first to comment on "Dato Aliff tunjuk cek bayar zakat. Jumlahnya buat ramai tergamam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*