Netizen Dedah Ada Yang Tak Kena Bila Lihat Video Ini

Kisah mengenai onak duri kehidupan adik Puteri Balqis terus jadi tumpuan selepas dirinya muncul dalam Bersamamu setelah ‘mengh1ilang’ dari dunia seni.

Ramai pihak yang tampil memberikan sokongan dan moral terhadap bintang cilik ini, terbaru Dato’ Alif Syukri hadir bersua dengan Balqis bersama ibunya.

Puteri kongsikan ayat mummy sebenarnya dekat orang, bila orang cakap ujian itu indah sebenarnya itulah ayat mummy pada Puteri”

Dalam temuramah itu, Aliff Syukri ada bertanyakan soalan kepada anak beranak ini. Ia menunjukkan pengorbanan seorang ibu terhadap kenjayaan anaknya.

Dalam video yang dikongsikan semula oleh netizen di Twitter, ibunya Norashikin Mohd Aziz tidak dapat menahan sebak apabila menceritakan ‘perjuangannya’ dalam membantu Balqis.

Walaubagaimanapun, video yang telah meraih sekitar 3,000 retweets dalam masa 15 jam dimuat naik itu mengundang rasa kurang senang terhadap majoriti netizen.

Ramai yang kenal puteri balqis dengan bakatnya tapi ramai yang taktahu betapa teguhnya pengorbanan seorang ibu disebalik kejayaan seorang anak,

Dalam video itu dilihat Aliff Syukri sedang bertanyakan kepada Puteri Balqis jika hari ini merupakan hari terakhirnya berada di dunia ini.

Tapi ibunya tak dapat menahan rasa pilu dan dia yang menjawab soalan daripada Aliff Syukri. Ia menyebabkan netizen mula pertikaikan dan ada yang mengecam ibunya.

Maybe Nabila Huda made some point – Netizen

Nabil Huda sebelum ini melalui Twitter hari ini Abil ada mempersoalkan sesuatu yang bermain di fikirannya tentang Balqis yang terpaksa berjalan di Kuala Lumpur untuk sara h1dup.

Abil tertanya-tanya mengapa bukan kedua ibu bapa Balqis yang mencari kerja memandangkan mereka ada kemampvn berjalan dan bercakap dengan sempurna?

Kalau diamati ibunya hanya ingin meluahkan apa yang dia lakukan tapi orang lain tak nampak. Hurmm, entahlah hanya mereka je yang tahu, tapi admin percaya kejayaan seorang anak itu datang daripada ibunya juga yang menjadi tulang belakang.

Korang boleh tonton video penuh dibawah

Nafi Ambil D4dah

Ibu kepada pelakon cilik, Puteri Balqis Azizi iaitu Norashikin Mohd Aziz menafikan dia dan b3kas suami terbabit dalam penyalahgvnaan d4dah seperti didakwa segelintir pihak.

Norashikin ketika dihubungi Harian Metro berkata, itu adalah f1itnah yang sengaja dilemparkan dalam usaha untuk mengervhkan lagi keadaan dilaluinya sekarang.

“Saya dan Aqish (Balqis) jadi penat dengan fi1tnah ini. Berat sangat dvgaan kami. Janganlah f1itnah saya begini.

“Saya tidak pernah ambil d4dah atau buat perkara itu di lokasi penggambaran. Jangan disebabkan penampilan saya yang kurvs dan ‘seraba1i’ orang f1itnah saya sedemikian rupa. Saya tidak ada masa nak bersolek dalam keadaan anak saya sebegitu.

Pert4han Suami

“Saya juga nak pert4hankan bekas suami yang ditvduh ambil d4dah. Walaupun kami bukan lagi suami isteri, fakta s4lah mengenainya saya kena betulkan. Sepanjang kami bersama, tidak pernah ambil d4dah. Kalau tidak ada apa yang baik untuk diperkatakan mengenai kami, janganlah sampai fi1tnah. Selama 10 tahun saya dan bekas suami terbabit dalam bidang ini, tak pernah pun nak ambil d4dah. Aqish sangat sedih dengan perkara ini,” katanya.

Sebab Tarik Diri Berlakon

Norashikin berkata, itu juga menjadi sebab kenapa anaknya menarik diri pada saat akhir daripada terbabit dalam telefilem Tiada Galang Ganti terbitan A Aida Production semalam.

Norashikin menjelaskan, anaknya memang tidak mahu berlakon buat masa sekarang.

“Dia tidak mahu mendengar perkara negat1if di lokasi. Sebelum ini dia tak pernah buat hal begini. Dulu, apa saja masalah yang berlaku, dia tetap ke lokasi. Tapi kali ini sangat berbeza dan bertalu-talu kami kena.

Minta Maaf A. Aida

“Disebabkan itu, dia tidak mahu berlakon. Saya minta maaf sangat dengan A Aida Production. Tawaran berlakon memang ada, tapi Aqish yang tidak mahu berlakon. Takkan saya nak paksa pula sebab yang mahu bekerja adalah dia.

“Buat masa ini dia memang lebih kepada penulisan dan lebih suka bersendiri. Dia ada kawan tertentu saja. Orang dalam industri hiburan pun dia tidak mahu jumpa sangat,” katanya.

A. Aida sebelum ni meluahkan perasaan terkejut selepas menerima masej dari Ibu Puteri Balqis mereka mahu menarik diri dari terlibat dengan telefilem terbitan produksi beliau

Terdahulu, Puteri Balqis yang juga pelakon drama Akulah Balqis memuat naik luahan hati di Instagram berkenaan tvduhan segelintir pihak mengatakan ibunya mengambil dad4h.

Be the first to comment on "Netizen Dedah Ada Yang Tak Kena Bila Lihat Video Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*