Hubungan S0ngs4ng tak kesampaian… mana buktinya? – Rakan baik bekas isteri Da’i Farhan kesaI tak habis-habis difitn4h

RAKAN baik kepada bekas isteri pertama pendakwah bebas Dai Nik Farhan iaitu Nafsarah Maliki menaf1kan dakwaan kononnya dia menjal1nkan hubungan terlar4ng seperti yang disebarkan pihak tertentu sebelum ini.

Menurut Nafsarah atau lebih dikenali sebagai Ches Al-Maliki, ia merupakan fitn4h yang sengaja direka-reka kerana mahu menjatuhkan dirinya selepas kemeIut rumah tangga yang terjadi sebelum ini.

“Ya, betul… saya naf1kan setiap tudvhan terhadap saya itu.

“Saya tahu sebelum ini pun dia pernah post di sosial media mengenai perkara ini sehingga ada beberapa followers dia yang maklumkan kepada saya mengenai perkara itu.

Nik Farhan sebelum ini memuat naik posting mended@hkan mengenai hubungan istimewa Ches dan bekas isteri pertamanya, Fatin.

“Bagi saya itu suatu fitn4h yang sengaja dibuat terhadap saya lebih-lebih lagi saya pelik juga dia delete posting itu. Saya nak komen apa pun saya jadi tak tahu,” ujarnya.

Dalam pada itu, Ches turut bertanyakan mengenai bukti yang manakah yang dimiliki Nik Farhan itu menunjukkan dia menjalin hubungan songs4ng dengan Fatin.

“Saya sendiri tak faham maklumat bagaimana yang dia kononnya cuba nak sampaikan.

“Serius, saya tak tahu apa bukti yang dia ada yang menunjukkan saya ada hubungan istimewa itu.

Saya sendiri tak faham maklumat bagaimana yang dia kononnya cuba nak sampaikan. Serius, saya tak tahu apa bukti yang dia ada menunjukkan saya ada hubungan istimewa itu.

NAFSARAH MALIKI

“Saya anggap ia fitn4h yang cuba dilemparkan kepada diri saya,” katanya.

Menjawab persoalan media mengenai keIantangannya bersuara mengenai rumah tangga Nik Farhan dan Fatin, Ches menjelaskan bahawa dia berasa mar4h dengan tindakan seorang pendakwah yang menggunakan agama untuk menghalalkan setiap perlakuan burvknya.

Selain itu, kata Ches, sifat kasihan untuk membantu rakannya yang teran1aya membuatkan dia nekad untuk membantu menyelesaikan kemeIut rumah tangga wanita itu.

“Saya faham watak Fatin itu sendiri yang pendiam, tidak berani dan saya sebagai kawan yang mendengar permasalahan dia sejak dari awal jadi saya rasa terpanggil untuk buat begini.

Posting dimuat naik isteri kedua Nik Farhan seolah-olah menyiindir Ches dan Fatin.

“Sejujurnya saya tiada masalah dengan isu poligami cuma yang buat saya marah adalah kerana dia (Nik Farhan) menggunakan agama untuk menghalalkan perbuatan burvk dia.

“Itu yang saya tentang sebenarnya. Sebab itu saya selalu tegaskan mengenai penungg4ng agama,” ujarnya.

Sebelum ini, isteri kedua Nik Farhan iaitu Noorainul Naqim Mohd Radzi ada memuat naik entri seolah-olah menyindiir Ches dan bekas madunya itu.

Menurut posting itu, Noorainul meluahkan hasrat untuk menghasilkan novel cinta luar biasa dengan memilih kisah percintaan p3ngkid yang tidak kesampaian sebagai jalan cerita naskhahnya itu.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Slamber Media

Sumber : mStar

 

Be the first to comment on "Hubungan S0ngs4ng tak kesampaian… mana buktinya? – Rakan baik bekas isteri Da’i Farhan kesaI tak habis-habis difitn4h"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*