“Layakkah Samakan Cintanya Dengan Kisah Cinta Nabi?”

Nama Da’i Nik Ahmad Farhan hangat diperkatakan apabila pendakwah itu berkahwin dengan seorang j4nda anak lapan. Malah, ramai yang meng3cam tindakan pendakwah itu yang berkahwin lagi sedangkan isterinya sedang hamil anak kedua mereka.

Lebih menjadi bualan ramai apabila Da’i Farhan mendedahkan 18 wanita berhasrat untuk menjadi isteri keduanya namun terpaksa menolak. Namun, dia tidak kekuatan untuk menolak takdir Allah yang sudah menetapkan jodohnya dengan wanita ke-19 kerana di Mekah.

Menerusi temu bual itu juga, Da’i Farhan mengatakan pertalian cintanya dengan isteri kedua diibaratkan seperti kisah cinta Nabi Muhammad SAW dan Khadijah.

Kenyataan pendakwah itu sekaligus menimbulkan rasa kurang senang netizen yang melvat dan meny4mpah. Malah ada netizen mempersoalkan layakkah pendakwah itu menyamakan dengan Rasulullah kerana cinta Rasulullah sangat tulus.

Netizen berkata Rasulullah tidak madukan Siti Khadijah sewaktu masih hidup. Dalam pada itu, ada yang mempersoalkan niat pendakwah tersebut yang ke Mekah untuk beribadat atau mencari perempuan.

Terdahulu, Da’i Nik Farhan memaklumkan dia bernikah dengan isteri keduanya di Tanah Suci Mekah. Difahamkan, isteri keduanya merupakan seorang doktor dan ahli perniagaan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Slamber Media

Sumber : Rotikaya

 

Be the first to comment on "“Layakkah Samakan Cintanya Dengan Kisah Cinta Nabi?”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*